top of page
Search

Hoe zorgen wij voor ons vee?

Updated: Nov 22, 2023


Wolkeskiep - Wolkenschaap -


Ieder schaap heeft een eigen karakter


Mensen sleutelen al duizenden jaren aan hun vee. Wij hebben deze dieren gemaakt tot wat ze nu zijn. Hun kleur, vorm, maten, stofwisseling; alles hebben we aan onze behoeften aangepast. 

En dat poets je ook niet zomaar weer weg. De meeste koeien, schapen, varkens en kippen overleven niet in de vrije natuur. We hebben ze ons toegeëigend. En nu kunnen ze niet meer zonder ons. Tegen wil en dank draaien ze mee in het economische systeem. 

Kijk naar de plastic oorbellen die ze dragen. Ieder dier heeft zijn eigen nummer, een soort beesten - service - nummer. Al gaat die service natuurlijk niet over wat zij van ons kunnen verwachten. Het is vooral andersom. 


De nummers maken het gemakkelijker om dieren als koopwaar te zien. Toch heeft ieder exemplaar zijn eigen persoonlijkheid. Ik woon op een boerderij en ben daar getuige van. 

Zo hebben we een kudde schapen. Ze zijn allemaal crêmekleurig, maar er is er niet één hetzelfde. Ieder schaap heeft een eigen karakter..


Wij zorgen goed voor ons vee, vinden wijzelf. Maar mogen ze zijn wie ze zijn? En wat betekent dat dan?


Over de afbeelding:

Wolkeskiep (Fries voor Wolkenschaap) is te koop. Het is een fotocollage van één van onze Friese melkschapen en een wolkenlucht. 

De afbeelding kan op verschillende materialen en in verschillende groottes worden afgedrukt. Prijs op aanvraag.


0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


  • blogger
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link
bottom of page