top of page
Search

Waarom zie je zo vaak vrouwen in het verzet tegen Poetin?De vraag wordt aan Anastasia Sjevtsjenko gesteld. Zij is een Russische politica en vertelt over haar ervaringen in gevangenschap, op een avond van Amnesty International. Ik zit in het publiek.


Vrouwen hebben zo’n belangrijk aandeel in het verzet tegen Poetin omdat ze voelen, beweert Anastasia, meer dan Russische mannen dat doen. Ze laten meer emotie toe. En als je gevoel stroomt, zegt Anastasia, ontstaat er vanzelf empathie voor andere mensen, voor andersdenkenden bijvoorbeeld en Oekrainers. 

Zijzelf maakte vreselijke dingen mee, maar staat nog steeds krachtig in het leven. Krachtig in de zin van: warm, aardig, energiek, flexibel en meelevend. 


De wereld was in de greep van #MeToo toen de oorlog met Oekraïne uitbrak. Sommige mensen zeiden toen, dat het nu maar eens uit moest zijn met het feministische gezeur. Wie maalt er om seksuele intimidatie als er bommen vallen?

Toch heeft het één met het ander te maken.


Poetin presenteert zichzelf als een stoere superman: bikkelhard. Veel mannen streven naar dit ideaal. Het is een recept voor oorlog en ellende.

Nee, dan Anastasia. Ik vind haar een inspirerend voorbeeld. Voor iedereen!Over de afbeelding:

Anna te Drieën 3 is te koop. Het hoort bij de serie Trinitas Terrestris | a collection by Janna (jannavandermeer.nl)

De afbeelding kan op verschillende materialen en in verschillende groottes worden afgedrukt. Prijs op aanvraag.
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • blogger
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link
bottom of page