top of page
Search

Wanneer leef je je beste leven?
“Iedereen heeft recht op een leven dat past als een op maat gesneden trouwjurk”. 

Dit citaat van Arnon Grunberg stond achter op mijn visitekaartje, toen ik nog manager was bij een grote onderneming. Om het persoonlijke karakter van het bedrijf te benadrukken, mocht ieder personeelslid een eigen motto kiezen.


Achteraf stel ik vast dat ik toen niet het leven leidde, dat mij paste als een op maat gesneden trouwjurk. Ik dacht van wel, maar mijn keuze voor deze slogan werd waarschijnlijk door verlangen ingegeven. 

Onbewust wilde ik iets anders. Onbewust was ik niet gelukkig. 

Althans, dat denk ik achteraf, want niet veel later vond ik een nieuwe liefde en ander werk. 


Nu heb ik tien kippen en een haan. Tot voor kort waren ze opgesloten in een hok met een schuifdeurtje. Als ik dat opende, konden ze naar buiten: de frisse lucht in, wormen eten, het avontuur tegemoet. Maar dat deden ze niet. Wekenlang bleven ze binnen, in het saaie schemerdonker.

Totdat ik ze bij hun vlerken pakte en hen de vrijheid opdrong. Vanaf dat moment wilden ze alleen nog maar terug naar hun oude hok om op stok te gaan. 

Dit is nu hun beste leven. 

Maar waren ze eerder minder gelukkig? En kunnen ze nog gelukkiger worden?


Over de afbeelding:

Breidshin (Fries voor Bruidskip) is te koop. Het een fotocollage van één van onze kippen, gecombineerd met de bloemen van een vetplant uit mijn vensterbank. Breidshin hoort bij de serie Skepsels: Skepsel | Creature | a collection by Janna (jannavandermeer.nl)

De afbeelding kan op verschillende materialen en in verschillende groottes worden afgedrukt. Prijs op aanvraag.0 comments

Recent Posts

See All

Bình luận


  • blogger
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link
bottom of page