top of page
Search

Wat hebben paprika’s, aliens en guppies met elkaar gemeen?


Mijn paprikaplanten groeien voorspoedig. Ik kweek ze van zaad uit een zakje dat ik kocht in de supermarkt. Een beetje tuinaarde, water en voilà: tere, groene blaadjes ontvouwen zich.

Misschien is het geen groot wonder. Vooral niet in het licht van de kleurrijke uitbarsting die lente heet. 

Maar toch. 


Het is altijd spannend of zaad ontkiemt, of het genoeg leven in zich draagt. Is het niet wonderlijk dat je altijd iets wat leeft nodig hebt, om nieuw leven te laten ontstaan? Nog steeds kan niemand leven uit dode materie creëren.  

Toch moet dat ooit wel gebeurd zijn. Waarom gebeurt het nu niet meer?


Als mens ben je een hoofd vol vragen. 

Zo ben ik ook benieuwd naar buitenaards leven. Wat mij betreft mogen de aliens in onze achtertuin landen!

Ver gezocht?

Misschien wel. 

Geheimzinnige werelden kunnen heel dichtbij zijn. Mijn aquarium bijvoorbeeld. Wie zal zeggen wat er in een vissenkop omgaat?


Eén van mijn guppies lijkt dement te worden. Als ik de vissen voer, zwemt hij eerst in de goede richting, maar als hij er bijna is, wordt de emotie hem blijkbaar te machtig. Al die heerlijke vlokken! Hij begint in rondjes te zwemmen en slaat over de kop. Toch blijft hij het proberen. Na veel gespartel slaagt hij er in wat voedsel te bemachtigen.


Ik vrees voor zijn leven. 

Maar je weet het niet. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Over de afbeelding:

Oersop (Fries voor Oersoep) is te koop. Het is een fotocollage van een pasgeboren kalf en water. Oersop hoort bij de serie Oer | primal | a collection by Janna (jannavandermeer.nl)

De afbeelding kan op verschillende materialen en in verschillende groottes worden afgedrukt. Prijs op aanvraag.0 comments

Yorumlar


  • blogger
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link
bottom of page