top of page
Search

Wie ben ik als niemand kijkt?
‘s Ochtends loop ik eerst altijd even met de hond. Om hem hoeft dat niet, want hij is zo vrij als een vogel op ons boerenerf. Ikzelf heb behoefte aan wind in mijn haar, voordat ik op kantoor ga zitten.

Met een hond is het gezelliger. Bovendien zie ik mezelf zo lopen als ik alleen ben. Het voelt zonderling. Wat moet dat daar? verbeeld ik me dat er gedacht wordt. Terwijl ik, op dat uur van de dag, zelden iemand tegenkom …


Wat kan mij die denkbeeldige mensen schelen? 

Als ik alleen thuis ben, maak ik soms toch werk van mijn uiterlijk. Voor mezelf, denk ik. Niemand die het ziet, maar ik voel me beter met gekamde haren en in een leuke outfit. Ik krijg er energie van en ben eerder geneigd nuttige dingen te doen. Een hele dag in een joggingpak leidt onvermijdelijk tot Netflix kijken op de bank.


Wie ben ik als niemand kijkt?

De blik van andere mensen zorgt ervoor dat ik het gevoel heb mee te draaien in de maatschappij, mee te tellen. Soms is zelfs een denkbeeldige blik voldoende. Dat geeft zin aan mijn bezigheden. 

Ergens is het raar, vooral voor  een onafhankelijke, zelfbewuste vrouw. Maar daar zit ik niet mee. Jezelf voor de gek houden kan heel nuttig zijn. Over de afbeelding:

Agni Dei is te koop. Het is een fotocollage van twee lammetjes en de lucht. Agni Dei hoort bij de serie Skepsel. Skepsel | Creature | a collection by Janna (jannavandermeer.nl)

De afbeelding kan op verschillende materialen en in verschillende groottes worden afgedrukt. Prijs op aanvraag.
0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


  • blogger
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link
bottom of page