top of page
Search

Hoe laat je je kinderen los?

Ouders moeten hun kinderen loslaten. Dat weet iedereen. Maar hoe doe je dat? 


De praktische kant van het antwoord is niet zo moeilijk: eigen rommel opruimen, financiële onafhankelijkheid, zelf koken. Ik laat het allemaal graag aan mijn dochter over. Ze is tenslotte al vierentwintig. 

Ingewikkelder zijn emotionele problemen. Wees eerlijk, als je kind in zak en as zit, lukt het jou dan om vrolijk te zijn? 

Uiteindelijk ben je zo gelukkig als je ongelukkigste kind. 


Maar kinderen hebben óók een zorginstinct. Zij willen dat hun ouders gelukkig zijn. En daar hebben ze vaak veel voor over.

Ik probeer dat te ondervangen door mijn dochter op het hart te drukken, vooral geen dingen voor me verborgen te houden: 

“Hoe erg het ook is, ik heb liever dat ik het weet. Heus, je hoeft me niet te sparen.” 

Maar dat doet ze natuurlijk toch, in ieder geval een beetje. 


Ik zorg voor haar en zij voor mij. Eigenlijk is dat best goed geregeld. 

Ik denk dat ik dat hele loslaten maar loslaat. Op een nieuwe manier verbinden, daar ga ik voor. Bining (Fries voor Verbinding) is te koop. Het is een fotocollage van een veulen, merrie en een boom. Bining hoort bij de serie Metamorfose. Deze wordt binnenkort op de website geplaatst: Photo | Janna van der Meer

De afbeelding kan op verschillende materialen en in verschillende groottes worden afgedrukt. Prijs op aanvraag.0 comments

Commentaires


  • blogger
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link
bottom of page