top of page
Search

Ziet een ander wat ik niet zie?
Toen mijn dochter zestien was, kreeg ik van haar een dubbelportret op mijn verjaardag. Ze had mij en haarzelf geschilderd. Zij keek serieus en met grote ogen de wereld in. Ik was lachend afgebeeld, en met mijn ogen dicht. 

“Waarom heb je mij toen zo geschilderd?” vroeg ik haar laatst. 

Ze wist het niet meer. 

Het schilderij hangt in mijn werkkamer. Ik was er altijd blij mee, maar de laatste tijd verontrusten die gesloten ogen me. 


Heb ik destijds iets niet gezien? Wilde ik iets niet zien? Zag een ander wel wat ik niet zag?

Ongetwijfeld. 

Niet voor niets stel ik me deze vraag nu pas. Zeven jaar nadat ik mijn kado ontvangen heb. 

Wat onszelf betreft hebben we een blinde vlek. Ik kan een vriendin gemakkelijk op de patronen in haar leven wijzen en vertellen wat ze anders moet doen. Mijn eigen leven lijkt daarentegen meestal een mengsel van willekeurige ervaringen. Geen chocolade van te maken. 

Ik zal mijn dochter vragen me weer eens te schilderen.


Over de afbeelding:

Gersbaarch (Fries voor Grasvarken) is te koop. Het is een fotocollage van één van onze varkens en bedauwd gras op een ochtend in de late zomer. Gersbaarch hoort bij de serie Tsjoender. Deze wordt binnenkort op de website geplaatst: Photo | Janna van der Meer

De afbeelding kan op verschillende materialen en in verschillende groottes worden afgedrukt. Prijs op aanvraag.0 comments

Comentarios


  • blogger
  • twitter
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link
bottom of page